ICC – Internasjonalt båtførersertifikat

Ta den praktiske prøven for Internasjonalt båtførersertifikat - ICC hos Seil Senja

Tips en venn

Hva er ICC?

ICC står for International Certificate of Competence og er en internasjonal standard for fritidsbåtsertifikat. Sertifikatet er et bevis på både teoretisk og praktisk kompetanse i sikker navigasjon, føring og håndtering av fritidsbåt inntil 15 meter (50 fot).

Hvorfor trenger jeg ICC?

Hvis du ønsker å føre egen eller leid båt i utlandet, som for eksempel i Kroatia, kreves det at du har Internasjonalt båtførersertifikat – ICC. Norsk båtførerbevis dokumenteter ingen praktisk kompetanse, og dette er derfor som regel ikke godkjent som båtførerbevis i utlandet.

For seilbåt, motorbåt eller begge deler

Den praktisk prøven for ICC kan avlegges for motorbåt, seilbåt eller begge deler. Når du bestiller prøven for ICC hos oss, velger du samtidig hvilket fartøy du ønsker å ta prøven for. Hvilket fartøy du velger, gjenspeiles i rettighetene til sertifikatet du får utstedt.

Ta den praktiske prøven – få sertifikatet

Har du kunnskap om og erfaring med føring av båt, navigasjon, og med teknisk og praktisk båthold? Har du i tillegg Norsk båtførerbevis? Da kan du ta den praktiske prøven (også kalt utsjekk) for Internasjonalt båtførersertifikat – ICC hos oss.

Den praktiske prøven består av ulike øvelser i navigasjon, føring av båt og spørsmål rundt rutinemessig ettersyn og vedlikehold av båt, motor og utstyr. ICC for seilbåt består i tillegg av øvelser i seiling, og håndtering av rigg og seil. Prøven tar ca 3 timer per kandidat og arrangeres i Tromsø, Bodø og Harstad.

Vi arrangerer også seilkurs inkludert prøve for ICC, for deg som trenger mer erfaring.

Hvordan får jeg sertifikatet?

 • Du må ha bestått båtførerprøven
 • Du må ha bestått praktisk prøve for ICC hos en godkjent sensor, f.eks. Seil Senja AS
 • Du må ha tilstrekkelig god fysisk og mental helse og ha fylt ut egenerklæring for dette.

Har du ikke Norsk båtførerbevis, kan et nettkurs (kr. 1.490,-) for dette bestilles hos vår samarbeidspartner NMKS, samtidig som du bestiller ICC hos oss. NB: Husk da at båtførerprøven må være bestått før den praktiske prøven kan avlegges.

Hvis du allerede har D5L/D5LA (fritidsskippersertifikat) og har tatt den praktiske prøven for dette, trenger du imidlertid ikke å ta prøven for ICC. Søknadsskjema for ICC kan da sendes direkte til Norsk Test as (som har ansvar for utstedelse av ICC-sertifikatet i Norge). Husk at sertifikatet da kun gjelder for motorbåt.

Ansvarlig tilbyder og godkjent sensor

Den praktiske prøven for ICC arrangeres i samarbeid med Norsk Maritimt Kurssenter (NMKS), der NMKS står som ansvarlig tilbyder av prøven hos Sjøfartsdirektoratet. Seil Senja AS er godkjent sensor hos NMKS og vil være ansvarlig for gjennomføring av prøven.

Les mer om ICC på Sjøfartsdirektoratet sine nettsider.

Datoer

Arrangementer
 • Ta kontakt for avtale om praktisk prøve for ICC.
 • Hei!

  Det er jeg som er ansvarlig sensor på praktisk prøve for ICC.

  Har du spørsmål om prøven? Ikke nøl med å ta kontakt med meg!

  Øystein

  Øystein A. Østgård

  Seileinstruktør og ICC-sensor
  E-post og telefon: oystein@seilsenja.no / +47 977 40 383

  Godkjent av Sjøfartsdirektoratet

  Vi oppfyller alle formelle krav til drift av vår type virksomhet, fastsatt av Sjøfartsdirektoratet

  Sikkerhetssertifikat

  Våre kursbåter er inspisert, godkjent og sikkerhetssertifisert av Telenor kystradio

  Reisegaranti

  Vi er medlem av Reisegarantifondet - en trygghet for deg som kursdeltager
  ×

  Handlekurv