Senja rundt på 7 dager

Bli med Seil Senja på denne spennende og innholdsrike fellesturen fra Tromsø til Kvaløya og videre Senja rundt. På “Yttersia” av Senja tar vi turen opp til toppen av det ikoniske fjellet Segla, som et av høydepunktene på turen

Tips en venn

En aktiv og sosial ferieuke

Gjør deg klar for en aktiv og sosial ferieuke med sjøsprøyt, mye moro og fantastiske naturopplevelser! Denne fellesturen gir en unik mulighet til nye bekjentskaper med delt lidenskap for friluftsliv, saltvann og råflott nordnorsk natur. Med andre ord: Den perfekte oppskriften på noen skikkelig gode ferieminner!

Lær å seile på seiltur

Du trenger ikke å kunne noe om seiling for å være med på denne turen, det kan du lære underveis. Hvis du har erfaring med seiling fra tidligere, vil du kunne utvikle dine kunnskaper og ferdigheter videre sammen med vår erfarne skipper og seilinstruktør. Under hele turen vil du bidra sammen med andre deltagere i seiling, utkikk og navigasjon.

Seiling i råflott natur

Vi møtes i Tromsø og seiler gjennom den storslåtte naturen på “Yttersia” av Kvaløya og Senja. Med seilbåten og den lille robåten som vi har med oss, kommer vi i land på steder som ellers er vanskelig tilgjengelig. Om været tillater det, overnatter vi mellom holmer og skjær ute i havgapet. Å våkne opp midt i denne storslåtte naturen er en helt spesiell opplevelse.

“Yttersia” av Kvaløya og Senja er tilholdssted for sjeldne dyre- og fuglearter. Med seilbåten som et fredelig og miljøvennlig fremkomstmiddel, kan vi komme tett innpå fuglearter som lundefugl, alke og lomvi. Hvis vi er virkelig heldige, treffer vi også på hval ute i havgapet.

Seilbåten er boligen vår under hele turen, og vi samarbeider om rutinene og det som må gjøres om bord. All maten vi spiser er ferdig lastet i båten før seilturen starter. Du tar bare med deg noe ekstra godt å drikke til maten, hvis du ønsker det.

Fjellturen til Segla

Halvveis rundt Senja er vi klare for et av høydepunktene på seilturen, som er en fjelltur opp på ikoniske Segla. Dette fjellet har fått navnet sitt etter sin seil-lignende form.

Fra det sjarmerende fiskeværet Husøy blir vi hentet og kjørt til den lille bygda og fiskeværet Fjordgård ved foten av Segla. Dette fjellet troner med sitt karakteristiske utseende over havet på vestsiden av Senja, og stående eller liggende oppe på platået kan du skue rett ned den stupbratte fjellveggen som ender brått i havet under oss. Her vil nok de fleste kjenne at det kribler godt i magen!

Hamn i Senja

Vi besøker også Hamn i Senja – et populært utfartssted for gode matopplevelser, overnatting og aktiviteter. Her kan du ta en varm dusj etterfulgt av en iskald øl i jacuzzien eller på brygga.

For deg som fortsatt har krutt igjen i beina, anbefaler vi også en kort fjelltur til Sukkertoppen. Her får du panoramautsikt ut mot skjærgården Bergsøyan og storhavet utenfor. Fjellturen tar ca 2 timer t/r fra Hamn. Eller hva med en kveldstur i kajakk inn i skjærgården Bergsøyan? Hos Hamn i Senja kan du leie kajakk og utstyret som du trenger.

I Tore Hunds farvann

Etter Hamn i Senja seiler vi videre sørover og nærmer oss snart Senjas sørligste punkt. Herfra seiler vi innaskjærs og i et mer frodig landskap.

Før vi setter kursen nordover på innsiden av Senja tilbake til Tromsø, besøker vi vikingen Tore Hunds øyrike utenfor Harstad.

Med denne seilturen ønsker vi å tilby deg noe av det beste innen turseiling i Norge. Velkommen om bord til en spennende ferieuke!

Kart og dagsprogram

Dag 1 – Søndag

Etappe / distanse for seiling / varighet

Tromsø havn – Røssholmen / 25 nautiske mil / Ca 8 – 12 timer.

Velkommen om bord

Vi møtes i Tromsø gjestehavn kl. 10. Båten vår ligger ved flytebryggen utenfor Clarion Collection Hotel With. Se etter seilbåten med Seil Senja-flagget.

Den første tiden bruker vi på å gjøre oss kjent med seilbåten, og vi tar også en prat om sikkerhet om bord. Etter dette er vi klare til å kaste loss.

Før vi starter på seilturen vil skipperen demonstrere en “mann over bord”- situasjon. Neida, verken skipperen eller deltagerne trenger å bade her! Etter dette starter vi på seilturen nordover i Grytsundet og etter hvert vestover ut Kvalsundet, mellom Kvaløya og Ringvassøya.

Ved utløpet av Kvalsundet passerer vi Gåsvær, en liten øy som for ca. 100 år siden var det travleste fiskeværet utenfor Kvaløya. Herfra seiler vi sørvestover mellom holmer og skjær og videre inn i Håja og Røssholmen landskapsvernområde. På øyene i dette området har det bodd folk siden senmiddelalderen, og Røssholmen var i en periode et viktig fiskevær.

Vi ankrer opp for kvelden og natten ved Røssholmen. Røssholmen er ikke en del av verneområdet, så etter vi har spist, ror vi i land og utforsker stedet. Her finnes det spor etter tidligere bosetting.

Dag 2 – Mandag

Etappe / distanse for seiling / varighet

Røssholmen – Husøy på Senja / 20 nautiske mil / Ca 4 – 7 timer.

Havseilas til Senja

Dette er dagen vi for alvor skal vi få prøve oss som havseilere. Vi setter kursen mot Senjas vestside som er kjent for sine taggete fjordarmer.

Etter hvert som som tiden går og vi langsomt nærmer oss Senja, ser vi disse spesielle fjellformasjonene ta tydelig form, fra grove omriss i det fjerne til mektige tinder som etter hvert ruver over oss.

Vi peiler oss inn Øyfjorden mot det sjarmerende fiskeværet Husøy.

Dag 3 – Tirsdag

Fjellturen til Segla

Denne dagen blir vi hentet ved seilbåten på Husøy. Vi starter kl. 9 og kjøres i maxitaxi til den lille bygda og fiskeværet Fjordgård ved foten av Segla. Bilturen hit tar ca. 30 minutter fra Husøy.

Fjellturen starter vi ved Fjordgård skole, der vi følger en skogsvei oppover mot Storvatnet i sørlig retning. Skogsveien går ganske raskt over til å bli en sti, og vi følger denne videre frem til et stikryss hvor vi tar til høyre. Herfra kommer vi raskt opp i høyden og belønnes med en fantastisk utsikt mot Mefjorden på motsatt side.

Nå begynner den bratte stigningen opp ryggen til toppen av Segla. Fra toppen er det spektakulær utsikt over fjorder og fjell på vestsiden av Senja.

Den som tør å kikke utenfor stupet, kan se 600 meter rett ned i havet. Men hold på hatten, her er det luftig!

Dag 4 – Onsdag

Etappe / distanse for seiling / varighet

Husøy – Hamn i Senja / 25 nautiske mil / Ca 4 – 8 timer

Langs rekken av ruvende fjell

Seilturen fra Husøy starter ut gjennom Øyfjorden. Vi seiler igjen forbi mektige fjell som på rekke og rad ruver over oss. Her på Yttersia av Senja er fjellene kjent for å være ville og dramatiske. Har du sett bilder fra Senja, så har du ganske sikkert også sett bilder av den dramatiske og taggete Okshornan, som vi på denne dagen seiler forbi.

Dag 5 – Torsdag

Etappe / distanse for seiling / varighet

Hamn i Senja – Bjarkøy / 30 nautiske mil / Ca 5 – 11 timer.

I vikingen Tore Hunds farvann

Fra Hamn i Senja setter vi kursen mot sørvest i retning Andenes. Vi passerer det særegne fjellet Teisten, og fortsetter videre innover Andfjorden mot Tore Hunds øyrike utenfor Harstad.

Vi legger til kai på Bjarkøy, som er en av øyene i det som sies å være verdens nordligste bebodde skjærgård. På denne øya kan vi tråkke i de historiske fotsporene til vikinghøvdingen Tore Hund, hvor han hadde både gården og naustet sitt.

Dag 6 – Fredag

Etappe / distanse for seiling / varighet

Bjarkøy – Klauva / 25 nautiske mil / Ca 4 – 10 timer.

Senjas østside

Denne dagen seiler vi mot øst, og etter hvert nordover og inn sundet mellom Senja og fastlandet til vi ankommer Klauva, et gammelt handelssted som hadde sin storhetstid på 1800-tallet.

Historien om Klauva kan fortelle om bosettinger fra mer enn 2000 år tilbake i tid. Her kan vi se rester etter gammel bebyggelse, og den gamle gravplassen er fortsatt godt synlig på stedet.

Dag 7 – Lørdag

Etappe / distanse for seiling / varighet

Klauva – Tromsø / 40 nautiske mil / Ca 7 – 12 timer.

Finaleetappen

Etter frokost gjør vi oss klare til seilturens siste etappe, som går fra Klauva tilbake til Tromsø. Vi fortsetter seilturen nordover på østsiden av Senja og etter hvert mellom Kvaløya og fastlandet.

Vi ankommer Tromsø havn sent på kvelden, og du reiser hjem med nye bekjentskaper og garantert noen gode ferieminner som du kommer til å huske i lang tid fremover.

Forbehold om endringer i programmet

Sikkerheten om bord kommer alltid i første rekke på våre arrangementer. Da denne seilturen foregår i et spesielt værutsatt havområde, vil det kunne forekomme endringer og tilpasninger i turprogrammet med hensyn til gjeldende værforhold.

Finn ut mer

Inkludert

 • Opplæring i seiling og sikkerhet
 • Overnatting i seilbåten under hele seilturen
 • Alle måltider som vi spiser om bord i båten (matlaging gjør vi sammen)
 • Drikke, frukt og snacks
 • Personskadeforsikring i seilbåten
 • Oppblåsbar redningsvest
 • Fellesutstyr som fiskestang, gummibåt, 2 stk. hengekøyer, spennende lesestoff om hav og seiling
 • Utgifter til havneleie og strøm, gass til matlaging, diesel etc.
 • Veiledning og råd om turseiling og praktisk båthåndtering, råd for kjøp av seilbåt etc.

Ikke inkludert

 • Klær og personlig utstyr (se vår pakkeliste)
 • Alkoholholdige drikkevarer (må eventuelt medbringes av den enkelte)
 • Transport til og fra Tromsø havn
 • Personskadeforsikring på land (vi anbefaler alle deltakere å tegne reiseforsikring)
 • 7-dagers seiltur inkludert overnatting og mat
 • Turdato: Se kurskalender
 • Oppmøtested: Tromsø havn
 • Pris per person: 17 890 kr
 • Språk: Norsk
 • Aldersgrense: 18 år

Hva sier våre deltagere?

Ei nydelig uka på havet med Seil Senja! Vi fikk både bølga og blikkstilla, sol og regn og ruta ble lagt etter vær og forhold. Vi fikk både teori og praksis på seiling og motor underveis. Vi har solt oss på dekket, sett yrende dyreliv, gått fjellturer, grilla i fjæra, og blitt bedre kjent med vakre Senja! (...) til dere andre som har vurdert seilkurs; anbefaler Seil Senja!
Mona
Mona R.
Turdeltager
Et seriøst selskap med høy kompetanse, og som oser av trygghet for en nybegynner som meg. Tusen takk for en fantastisk seiltur rundt Senja! Jeg anbefaler virkelig både selskapet og turene på det varmeste!
Kursdeltaker Kirsti
Kirsti M.
Turdeltager

Hei!

Har du spørsmål om denne seilturen? Ikke nøl med å ta kontakt med meg!

Øystein

Øystein A. Østgård

Skipper, guide og seileinstruktør
E-post og telefon: oystein@seilsenja.no / +47 977 40 383

Godkjent av Sjøfartsdirektoratet

Vi oppfyller alle formelle krav til drift av vår type virksomhet, fastsatt av Sjøfartsdirektoratet

Sikkerhetssertifikat

Våre kursbåter er inspisert, godkjent og sikkerhetssertifisert av Telenor kystradio

Reisegaranti

Vi er medlem av Reisegarantifondet - en trygghet for deg som kursdeltager
×

Handlekurv