Seiltur til Andenes

Seiltur fra Senja til Andenes i mektige omgivelser

Myndighetene har nå begynt å lette på de strenge tiltakene i forbindelse med korona-pandemien. Slik det ser ut nå ligger det an til at Norge sakte vil gjenåpnes i tiden som kommer. Våre seilkurs og turer for juni og juli er derfor nå tilgjengelig for bestilling. Seil Senja følger imidlertid nøye med på situasjonen og eventuelle nye reiseråd fra myndighetene. For å gjøre bestillingen mer smidig for deg, har vi inntil videre fjernet kravet om depositum ved bestilling. Du betaler kun ved oppmøte. I tillegg har vi utvidet avbestilingsfristen til å gjelde inntil 7 dager før oppmøte (tidligere 14 dager), så du kan planlegge å være med på seilaktiviteter allerede nå.
For deg som ønsker en lengre seilas i mektige omgivelser, arrangeres det heldagsturer fra Hamn i Senja til Andenes når værforholdene legger til rette for det.

Vi følger rekken av storslåtte fjell lengst vest på Senja, og krysser Andfjorden mot Andenes i sørvest. Her i åpent hav får den eventyrlystne sjansen til å føle på kontrastene ved å være liten i mektige omgivelser. Om vi er heldige treffer vi på hval i havgapet.

Andenes er kjennetegnet av sitt flate landskap, og det kan ikke beskrives som annet enn magisk å se fyrlykten stige opp av havet når vi nærmer oss land. Med bena på fast grunn kan du utforske det lille øysamfunnet og oppleve norsk kulturarv på nært hold.

Her i vikingenes farvann yrer det av fisk, og øyas fiskevær har vært en viktig næring helt siden middelalderen. Du kan nyte en rusletur til Andenes fyr som byr på panoramautsikt over øya, eller få et innblikk i hvalens rike og livet under havoverflaten ved et besøk på hvalmuseet.

Fra Andenes har du mulighet til å mønstre av og ta ferden videre til Lofoten eller Vesterålen med buss, eller returnere til Senja med ferjen til Gryllefjord.

×

Handlekurv