Seiltur på Yttersida

Opplev de ville og vakre fjellene fra seilbåt på vestsiden av Senja

Myndighetene har nå begynt å lette på de strenge tiltakene i forbindelse med korona-pandemien. Slik det ser ut nå ligger det an til at Norge sakte vil gjenåpnes i tiden som kommer. Våre seilkurs og turer for juni og juli er derfor nå tilgjengelig for bestilling. Seil Senja følger imidlertid nøye med på situasjonen og eventuelle nye reiseråd fra myndighetene. For å gjøre bestillingen mer smidig for deg, har vi inntil videre fjernet kravet om depositum ved bestilling. Du betaler kun ved oppmøte. I tillegg har vi utvidet avbestilingsfristen til å gjelde inntil 7 dager før oppmøte (tidligere 14 dager), så du kan planlegge å være med på seilaktiviteter allerede nå.

Gjennom denne seilturen ønsker vi å dele den svært unike naturopplevelsen det er å seile på vestsiden av Senja, eller på Yttersida som vi kaller det her ute i havgapet.

På Yttersida avsluttes Senja i vestlig retning på spektakulært vis med bratte fjell som stuper ned i storhavet. Utenfor her møter du ikke land før du når østsiden av Grønland.

Vi starter denne seilturen med en prat om sikkerhet om bord. Deretter heiser vi seilene og setter kursen vestover i retning Andenes mot det karakteristiske fjellet Teisten.

Ved Teistneset fyr vender vi båten nordøstover i retning Bergsøyan. Her seiler vi inn i et helt spesielt område og en skjærgård som med sine om lag 90 øyer nå er regulert som landskapsvernområde. Dette på grunn av sitt rike fugleliv, spesielle strandflate og historie.

På vei gjennom Bergsøyan er det stor sjanse for at vi møter på spesielle fugler som lundefugl, ærfugl og tjeld.

På vei sørover ved Bergsøyan sin østlige side har vi god oversikt over Skaland og Husfjellet, og fjellet Finnkona i Bergsbotn med sine spesielle formasjoner. Herfra seiler vi skipsleden videre i retning sør og vest tilbake mot Hamn i Senja, før vi legger til kai og blir en stor opplevelse rikere. Hele seilturen tar anslagsvis 2,5 – 3,5 timer.

På denne seilturen kan du selv bestemme om du ønsker å delta i seilingen, eller bare lene deg tilbake og la vår erfarne skipper gjøre jobben for deg.

Omgitt av noen av Norges råeste fjell på vestsiden av Senja, og kun med vinden som miljøvennlig drivkraft, ligger alt til rette for årets virkelig store naturopplevelse.

×

Handlekurv