Turseilerkurs for viderekomne

Ukeskurs i turseiling for viderekomne inkludert overnatting og praktiske øvelser for Internasjonalt båtførersertifikat (ICC)

Tips en venn

For deg som vil begynne med turseiling

Turseilerkurs for viderekomne bygger videre på dine grunnleggende kunnskaper og ferdigheter innen seiling, og har som mål å gjøre deg til en trygg og kompetent turseiler. På dette seilkurset vil du lære om alt fra klargjøring av seilbåt og utstyr, lesing og forståelse av værvarselet til planlegging og trygg gjennomføring av en lengre seiltur.

Internasjonalt båtførersertifikat (ICC)

Dette seilkurset dekker teorien til Internasjonalt båtførersertifikat (ICC), som blant annet består av motorlære, stabilitetslære, og lære om ulike typer seil, seilduker og -materialer. I tillegg vil du få øve deg på alle oppgavene som inngår i praktisk prøve for ICC, som blant annet avansert trimming av seil, reving av seil, og manøvrering i havn for motor.

Har du ambisjoner om å bli skipper på egen eller leid seilbåt, vil du påfølgende dag etter seilkurset (søndag) ha mulighet til å ta praktisk prøve for ICC.

Trivsel gjennom kunnskap og erfaring

Trivsel på sjøen handler mye om at alle om bord kan føle seg trygge. For at vi skal oppnå det, trenger vi en god forståelse av hva som kan gå galt, hvordan vi kan unngå at det skjer, og hvordan vi kan løse eventuelt krevende og potensielt farlige situasjoner. Hensikten er at skipperen, så vel som mannskapet, skal kunne senke skuldrene og virkelig ta inn den helt unike og sterke naturopplevelsen det er å ferdes på sjøen i seilbåt.

Turseilerkurs for viderekomne har derfor et stort fokus på sikkerhet. Du vil lære om hvordan man gjennom forberedelser, kunnskap om bruk av nød- og kommunikasjonsutstyr, forståelse av båtens egenskaper og begrensninger, så vel som hensyn til vind-, strøm- og bølgeforhold, kan gjennomføre en trygg og komfortabel seiltur for alle om bord. I løpet av seilkurset vil du også få øve deg på rutiner og prosedyrer ved nødsituasjoner på sjøen.

En sosial ferieuke i flott natur

Som seg hør og bør foregår Turseilerkurs for viderekomne mens du er på seiltur, og som på alle våre seilkurs er læringsformen uformell og praktisk orientert.

I løpet av hele 7 innholdsrike feriedager med seiling får du besøke spesielt utvalgte naturperler langs kysten, og hver kveld ankommer seilbåten en ny og for de aller fleste en ukjent havn. Hvis været tillater det, blir det overnatting for anker mellom holmer og skjær, og på kveldene blir det gode muligheter for oppdagelser på land. Dagene starter med felles frokost i seilbåten, før dagens teori og praktiske øvelser på sjøen begynner.

Klikk på en dato i kurskalenderen for å se kurssteder for dette seilkurset.

Felles mat og drikke til alle måltider er allerede handlet inn før seilkurset starter – du tar bare med deg snacks og noe ekstra godt å drikke til maten, hvis du ønsker det. De daglige gjøremålene om bord, som matlaging og oppvask, gjøres i fellesskap med de andre kursdeltagerne.

Finn ut mer

Dette seilkurset passer for deg som har noe erfaring med seiling fra før, enten du tidligere har deltatt på et nybegynnerkurs i seiling eller har fått tilsvarende erfaring på annen måte.

Lurer du på om du er kvalifisert for dette seilkurset? Ta gjerne kontakt med oss på telefon ‭461 22 878‬ for en prat og vurdering!

Dette seilkurset har som formål å gjøre deg til en trygg og kompetent turseiler, og samtidig gi deg en minnerik og sosial ferieuke med spennende seiling i råflott natur.

ICC står for International Certificate of Competence og er en internasjonal standard for fritidsbåtsertifikat. Sertifikatet er et bevis på både teoretisk og praktisk kompetanse i sikker navigasjon, føring og håndtering av fritidsbåt inntil 15 meter (50 fot).

Hvis du ønsker å føre egen eller leid båt i utlandet, som for eksempel i Kroatia, kreves det at du har ICC. Norsk båtførerbevis dokumenteter ingen praktisk kompetanse, og dette er derfor som regel ikke godkjent som båtførerbevis i utlandet. I mange tilfeller er heller ikke D5L/D6 et godkjent kompetansebevis, da dette ikke er et internasjonalt sertifikat.

Inkludert

 • 7 dager med teoretisk og praktisk undervisning
 • Sikkerhetsutstyr
 • Overnatting i båten under hele seilkurset
 • Alle måltider som vi spiser om bord i båten (felles matlaging)
 • Fellesutstyr som fiskestang, gummibåt, 2 stk. hengekøyer, spennende lesestoff om hav og seiling
 • Utgifter til havneleie og strøm, gass til matlaging, diesel etc.

Ikke inkludert

 • Klær, personlig utstyr og sovepose (se vår pakkeliste)
 • Alkoholholdige drikkevarer (må eventuelt medbringes av den enkelte)
 • Personskadeforsikring for hendelser på land (vi anbefaler alle å tegne reiseforsikring)
 • 7 dagers seilkurs med overnatting
 • Teori og øvelser for Internasjonalt båtførersertifikat (ICC)
 • Kursdatoer: Se kurskalender
 • Oppmøtested: Se kurskalender
 • Maksimalt antall deltagere: 6
 • Pris per deltager: kr. 17.290,- (+ kr. 1.995,- for valgfri praktisk prøve for ICC/ dag 8)
 • Undervisningsspråk: Norsk
 • Aldersgrense: 18 år

Hei!

Det er jeg som er ansvarlig for dette seilkurset.

Har du spørsmål om kurset? Ikke nøl med å ta kontakt!

Øystein

Øystein A. Østgård

Seileinstruktør
E-post og telefon: oystein@seilsenja.no / +47 977 40 383

Godkjent av Sjøfartsdirektoratet

Vi oppfyller alle formelle krav til drift av vår type virksomhet, fastsatt av Sjøfartsdirektoratet

Sikkerhetssertifikat

Våre kursbåter er inspisert, godkjent og sikkerhetssertifisert av Telenor kystradio

Reisegaranti

Vi er medlem av Reisegarantifondet - en trygghet for deg som kursdeltager
×

Handlekurv