ICC Skipperkurs

ICC Skipperkurs har spesielt fokus på kompetansekravene for Internasjonalt båtførersertifikat (ICC) og har som mål å forberede deg til praktisk prøve for ICC, som er inkludert i kurset.

Tips en venn

Teori, øvelser og praktisk prøve for ICC

Dette seilkurset består av forberedende teori, praktiske øvelser i seiling, navigasjon og manøvrering i havn, samt praktisk prøve for ICC.

Teoriundervisningen foregår på Zoom i forkant av kurset, og omfatter blant annet motorlære, stabilitetslære, lære om ulike typer seil, seilduker og -materialer. Klikk på en kursdato for å se tidspunkter for teoriundervisning for det respektive kurset.

Den praktiske delen av kurset foregår på lørdag, som også er første fysiske oppmøtedag. Denne dagen vil du få øve deg på de ulike ICC-oppgavene i seiling, navigasjon, manøvrering for motor i havn og prosedyrer ved nødsituasjoner. Før de praktiske ICC-øvelsene blir det en muntlig test på ICC-teorien.

Søndag er dagen for praktisk prøve for ICC. Prøven per kandidat tar ca. 3 timer. Resten av dagen vil du være mannskap for de andre ICC-kandidatene.

Et kurs for deg som mestrer det grunnleggende

ICC Skipperkurs passer for deg som tidligere har deltatt på et nybegynnerkurs i seiling eller har tilsvarende erfaring. Kompetansenivået som kreves for å kunne bestå praktisk prøve for ICC, forutsetter normalt noe selvstendig erfaring med seiling og føring av båt i tillegg.

Er du usikker på om du er kvalifisert? Ta gjerne kontakt med oss på telefon 461 22 878 for en prat og vurdering.

For å kunne avlegge praktisk prøve for ICC, kreves det også at du enten har Norsk båtførerbevis eller fritidsskippersertifikatet D5L/D6 fra før. Dette kan du enkelt skaffe deg hos vår samarbeidspartner Norsk Maritimt Kurssenter.

I samarbeid med Norsk Maritimt Kurssenter (NMKS)

Praktisk prøve for ICC arrangeres i samarbeid med Norsk Maritimt Kurssenter (NMKS), der NMKS er godkjent av Sjøfartsdirektoratet som tilbyder. Seil Senja AS er arrangør av selve kurset og er sensor for praktisk prøve for ICC hos NMKS.

Finn ut mer

Dette seilkurset passer for deg som har erfaring med seiling og som ønsker et formelt og internasjonalt godkjent kompetansebevis.

Lurer du på om du er kvalifisert for dette kurset? Ta gjerne kontakt med oss på telefon ‭461 22 878‬ for en prat og vurdering!

Formålet med dette seilkurset er, gjennom teori og praktiske øvelser, å forberede deltagerne til praktisk prøve for ICC, samt tilby praktisk prøve for ICC.

ICC står for International Certificate of Competence og er en internasjonal standard for fritidsbåtsertifikat. Sertifikatet er et bevis på både teoretisk og praktisk kompetanse i sikker navigasjon, føring og håndtering av fritidsbåt inntil 15 meter (50 fot).

Hvis du ønsker å føre egen eller leid båt i utlandet, som for eksempel i Kroatia, kreves det at du har ICC. Norsk båtførerbevis dokumenteter ingen praktisk kompetanse, og dette er derfor som regel ikke godkjent som båtførerbevis i utlandet. I mange tilfeller er heller ikke D5L/D6 et godkjent kompetansebevis, da dette ikke er et internasjonalt sertifikat.

Inkludert

 • 4 timer teoriundervisning på Zoom
 • 8 timer undervisning i praktiske ICC-øvelser på sjøen
 • 3 timer praktisk prøve for ICC
 • Personskadeforsikring for hendelser i seilbåten
 • Sikkerhetsutstyr

Ikke inkludert

 • Seilkurs for viderekomne inkl. praktisk prøve for ICC
 • Helgekurs + 4 timer (2 x 2 timer) forberedende teoriundervisning på Zoom
 • Kursdatoer: Se kurskalender
 • Oppmøtested: Se kurskalender
 • Antall deltagere: 4
 • Pris per deltager: kr. 6.790,-
 • Undervisningsspråk: Norsk
 • Aldersgrense: 18 år

Kursdatoer

Arrangementer
 • Ingen arrangementer

Hei!

Det er jeg som er ansvarlig for dette seilkurset.

Har du spørsmål om kurset? Ikke nøl med å ta kontakt!

Øystein

Øystein A. Østgård

Skipper, seileinstruktør og ICC-sensor
E-post og telefon: oystein@seilsenja.no / +47 977 40 383

Godkjent av Sjøfartsdirektoratet

Vi oppfyller alle formelle krav til drift av vår type virksomhet, fastsatt av Sjøfartsdirektoratet

Sikkerhetssertifikat

Våre kursbåter er inspisert, godkjent og sikkerhetssertifisert av Telenor kystradio

Reisegaranti

Vi er medlem av Reisegarantifondet - en trygghet for deg som kursdeltager
×

Handlekurv