Seilkurs

Fra nybegynner til erfaren skipper

Vi arrangerer seilkurs på alle nivåer, fra mannskap- og nybegynnerkurs, til seilkurs for deg som ønsker å bli en kompetent skipper på egen eller leid seilbåt

Seilkurs for begynnere

2 dager (16 timer)

For deg med liten eller ingen erfaring med seiling fra tidligere. I dette seilkurset lærer du det grunnleggende om seiling, navigasjon og båthåndtering

ICC Skipperkurs

3 dager (20 timer)

For deg som vil lære mer om seiling og bli trygg skipper. Kurset inkluderer praktisk prøve til Internasjonalt båtførersertifikat (ICC)

Turseilerkurs – Lofoten

7 dager med overnatting

Dette kurset har som mål å gjøre deg til en mer erfaren og tryggere seiler og båtfører. I løpet av hele 7 kursdager seiler vi i råflott nordnorsk natur

For deg med interesse for hav og friluftsliv

Turseiling er en svært spennende aktivitet for alle med interesse for hav og friluftsliv. Det er også en passe krevende og variert aktivitet, og den vil derfor aldri slutte å engasjere

En ny verden av muligheter

For deg med utforskertrang vil det å starte med turseiling åpne opp for en helt ny verden av muligheter.

Tenk deg å kunne reise rundt og oppdage nye steder med kun vinden som drivkraft, og å kunne ankre opp og overnatte i naturskjønne omgivelser med kun fuglene som nærmeste nabo. Vi tør påstå at det er svært lite som slår denne følelsen av frihet.

Ankerplass ved Tranøya på Senja

Trygghet og trivsel gjennom kunnskap og erfaring

Turseiling skiller seg litt ut fra andre friluftsaktiviteter; Den er ofte litt mer teknisk og krever derfor noe ekstra av oss.

Feil som gjøres om bord i en seilbåt, kan fort føre til skader på både båt og mannskap. For at en seiltur skal bli en positiv og hyggelig opplevelse, er det også viktig at alle om bord føler seg trygge.

Gleden og mestringsfølelsen er stor når du gjennom kunnskap og erfaring håndterer seiling under alle forhold på en trygg og god måte.

På våre seilkurs har vi et stort fokus på sikkerhet, både for deg som kursdeltager og for å gjøre deg til en selvstendig seiler som kan gjøre egne, gode vurderinger.

Formell sertifisering

I tillegg til seilkurs, tilbyr vi i samarbeid med NMKS formell sertifisering (ICC) som båtfører og seilbåtskipper, godkjent av Sjøfartsdirektoratet.

Hva sier våre deltagere?

Utrolig bra kurs med Seil Senja! Øystein er en veldig erfaren seiler, og utrolig flink til å tilpasse kurset slik at hver enkelt deltaker får best mulig utbytte av kurset! Kan på det sterkeste anbefale Seil Senja!
Kursdeltager Tony
Tony Ø.
Kursdeltager
(...) Kurset har alt en trenger for å bli kjent med seiling og innbyder virkelig til fortsettelse. Takk for et meget inspirerende kurs!
Kursdeltager Thomas
Thomas S.
Kursdeltager
Innholdsrikt og veldig bra kurs for nybegynnere! Øystein er en trygg og god læremester
Kursdeltager Kristin
Kristin S.
Kursdeltager

Spørsmål og svar

Neida, men vi anbefaler normal fysisk helse. På en seilbåt, spesielt hvis det blåser litt, kan det være litt hektisk om bord med det som skal gjøres med tau og seil. På fellesturen Senja rundt på 7 dager, går vi sammen opp på fjellet Segla. Denne fjellturen tar ca 4 timer tur-retur i rolig tempo. Altså ingen ekstremtur og oppnåelig for alle med gjennomsnittlig kondisjon og helse.
Det er et stort aldersspenn blant deltagere på våre arrangementer. Det opplever vi som svært berikende, både for det sosiale om bord, og for læringen på våre seilkurs. Som et eksempel var vår yngste deltager i 2021 15 år, og våre eldste i 70-årene. Snittalderen ligger på mellom 35 – 55 år. En ting du i alle fall skal være sikker på: det er aldri for sent å lære å seile!
Neida. Det er faktisk ganske jevnt fordelt mellom single og par som deltar på alle våre seilkurs og turer. Og det er vi glade for. Våre arrangementer gir en unik mulighet til nye bekjentskaper med delt interesse for seiling og friluftsliv. Vi tillater oss å kalle dem for “Den perfekte oppskriften på skikkelig gode minner!”
Seiling passer for de aller fleste i alle aldre som er litt aktive og friluftsinteresserte. De fleste som blir “bitt av basillen” og begynner å seile på egen hånd, har i utgangspunktet et positivt forhold til båt og hav. Vår erfaring er imidlertid også at de som i utgangspunktet har et litt anstrengt forhold til å være på sjøen ofte blir mye tryggere etter et seilkurs. Som med veldig mye annet, handler det jo om å få positive erfaringer og mestringsfølelse, og det skal vi få i massevis!
Nei, akkurat det kan vi dessverre ikke love deg. På våre fellesturer og seilkurs med overnatting må du som deltager være innstilt på å bo litt trangt, og kanskje til og med dele lugar med en person du ikke kjenner så godt. Fordelingen av lugarer og soveplasser gjøres ut i fra deltagernes ønsker og ut i fra hvem som mest naturlig vil dele en lugar.

Godkjent av Sjøfartsdirektoratet

Vi oppfyller alle formelle krav til drift av vår type virksomhet, fastsatt av Sjøfartsdirektoratet

Sikkerhetssertifikat

Våre kursbåter er inspisert, godkjent og sikkerhetssertifisert av Telenor kystradio

Reisegaranti

Vi er medlem av Reisegarantifondet - en trygghet for deg som kursdeltager
×

Handlekurv