Om Seil Senja

Kort fortalt; Vi lærer folk å seile

Seil Senja er Nord-Norges ledende arrangør av seilkurs. Vi underviser i seiling hver helg fra april til oktober. I tillegg arrangerer vi den årlige fellesturen Senja rundt på 7 dager. Våre kurssteder er Tromsø, Bodø, Harstad, Narvik og Finnsnes.

Det vi er opptatt av

Seil Senja har som mål å fremme turseiling som en miljøvennlig, aktiv og engasjerende hobby og friluftsaktivitet. Vårt firma har vokst frem fra vår egen entusiasme og kjærlighet for seiling og friluftsliv som livsstil, og ikke minst vårt ønske om å dele dette med andre.

Hvorfor velge Seil Senja?

Våre seilkurs er gjennomarbeidet, helhetlig og pedagogisk organisert. Som kursdeltager hos oss har du tilgang til flere nettkurs i vår digitale læringsportal. Disse nettkursene har du tilgang til i et helt år etter at du har deltatt på seilkurs med oss. Du vil få et stort læringsutbytte av å delta på seilkurs med Seil Senja!

Vi tilbyr kursforløp som kvalifiserer til internasjonal sertifisering. Som deltager våre seilkurs for viderekomne vil du kunne ta den praktiske prøven for Internasjonalt båtførersertifikat (International Certificate of Competence – ICC) hos oss. Få med formelt sertifikat (ICC) på våre seilkurs!

Våre instruktører har lang erfaring med seiling og er lidenskapelig opptatt av å dele sin kunnskap. De er også opptatt av at det skal være en avslappet stemning om bord for best mulig læring for alle. Det skal være lærerikt og hyggelig å være på seilkurs med Seil Senja!

På våre seilkurs vil det aldri være flere enn 4 deltagere. Det gir seilinstruktøren god anledning til å følge opp hver enkelt, og undervisningen tilpasses til ditt behov. Du som deltager vil alltid ha en aktiv rolle på seilkurs med Seil Senja!

For oss handler seiling ikke minst om gode naturopplevelser, og den samme motivasjonen finner vi igjen hos våre kursdeltagere. Seil Senjas seilkurs arrangeres i Norges vakreste natur: Kysten av Nordland, Troms og Finnmark!

Noen vanlige spørsmål

Neida, men vi anbefaler normal fysisk helse. På en seilbåt, spesielt hvis det blåser litt, kan det være litt hektisk om bord med det som skal gjøres med tau og seil. På fellesturen Senja rundt på 7 dager, går vi sammen opp på fjellet Segla. Denne fjellturen tar ca 4 timer tur-retur i rolig tempo. Altså ingen ekstremtur og oppnåelig for alle med gjennomsnittlig kondisjon og helse.
Det er et stort aldersspenn blant deltagere på våre arrangementer. Det opplever vi som svært berikende, både for det sosiale om bord, og for læringen på våre seilkurs. Som et eksempel var vår yngste deltager i 2021 15 år, og våre eldste i 70-årene. Snittalderen ligger på mellom 35 – 55 år. En ting du i alle fall skal være sikker på: det er aldri for sent å lære å seile!
Neida. Det er faktisk ganske jevnt fordelt mellom single og par som deltar på alle våre seilkurs og turer. Og det er vi glade for. Våre arrangementer gir en unik mulighet til nye bekjentskaper med delt interesse for seiling og friluftsliv. Vi tillater oss å kalle dem for “Den perfekte oppskriften på skikkelig gode minner!”
Seiling passer for de aller fleste i alle aldre som er litt aktive og friluftsinteresserte. De fleste som blir “bitt av basillen” og begynner å seile på egen hånd, har i utgangspunktet et positivt forhold til båt og hav. Vår erfaring er imidlertid også at de som i utgangspunktet har et litt anstrengt forhold til å være på sjøen ofte blir mye tryggere etter et seilkurs. Som med veldig mye annet, handler det jo om å få positive erfaringer og mestringsfølelse, og det skal vi få i massevis!
Nei, akkurat det kan vi dessverre ikke love deg. På våre fellesturer og seilkurs med overnatting må du som deltager være innstilt på å bo litt trangt, og kanskje til og med dele lugar med en person du ikke kjenner så godt. Fordelingen av lugarer og soveplasser gjøres ut i fra deltagernes ønsker og ut i fra hvem som mest naturlig vil dele en lugar.

Hva sier våre deltagere?

(...) Kurset har alt en trenger for å bli kjent med seiling og innbyder virkelig til fortsettelse. Takk for et meget inspirerende kurs!
Kursdeltager Thomas
Thomas S.
Kursdeltager

Ta kontakt

×

Handlekurv