Om oss

Vi tilbyr seilkurs og seilturer i vakre omgivelser på Senja.

Vårt firma har vokst frem fra vår egen entusiasme og kjærlighet for seiling og friluftsliv som livsstil, og vårt ønske om å dele dette med andre.

Micro Business

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Substainable

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

For small groups

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Våre seilkurs og seilturer

Vi ønsker at våre seilkurs og turer både skal gi deg en opplevelse av å ha kjent på kroppen hva det vil si å seile, samtidig som du har følt en nærhet til den vakre naturen på Senja fra et annet perspektiv.

På våre seilkurs tilpasser vi oppgavene om bord til den enkelte som mønstrer på, og har stor tro på at det å få lov til å prøve og feile er den beste måten å lære på.

Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg nok til å utfordre deg, og med det kunne kjenne på det lille kicket av å mestre noe nytt. Her ligger dermed det meste til rette for at du skal kunne reise fra Senja med fornyet inspirasjon, enten du er ute etter å kjenne deg som en viking på tokt, eller er mer på søken etter indre ro og flyt-følelsen av å seile på havet.

På lag med naturen

En grunnverdi for Seil Senja er at vi skal tilby en opplevelse som spiller på lag med naturen. Det vil si at våre gjester skal få muligheten til å komme tett på, ja nærmest gli inn i uberørt natur, samtidig som det er helt avgjørende at vi ikke etterlater spor som kan være til skade for omgivelsene.

Det store havet, vinden og fjellene, lokalsamfunnene som har eksistert på Senja i århundrer. Alt fra den mektigste havørn til den minste lundefugl, er alle gaver vi forvalter med respekt og forsiktighet.

Vår skipper

Skipper Øystein har lang erfaring som seiler med utallige sjømil bak seg. Han jobber også som skipper og naturguide for Hamn i Senja. Øystein vil sørge for en avslappet og behagelig stemning på turen, samtidig som han alltid utviser trygghet og stålkontroll selv når vær og vind byr på utfordringer. Øystein har saltvann i blodet, og hans lidenskap for hav og seiling startet gjennom bestefarens historier fra sitt liv som sjømann i den barske Vesterisen. Øystein deler gjerne sine refleksjoner og filosofier om gledene ved et liv til rors.

Bestill og betal ved oppmøte

Vi tilbyr også i perioder seilturer og kurs på drop-in-forespørsler. Dette er en fin anledning for deg som er litt usikker på om seiling er noe for deg, og derfor ønsker å snakke med vår skipper og gjøre deg kjent med seilbåten før du bestemmer deg. Dette gjør vi gjerne helt uten ekstra kostnad. Vi må selvsagt ta forbehold om at tidspunktet for forespørselen ikke alltid passer for skipperen vår.

Mio, vår stolthet

Mio – en Jeanneau Sun Fast 35, er båten som bærer oss trygt ut i havet på turene til Seil Senja. Det unike med denne båttypen er at den gir den hyggelige atmosfæren og komforten til en turseiler, samtidig som den har seilegenskaper som en regattabåt. Båten er utstyrt med alt av nødvendig sikkerhetsutstyr, og vi har selvsagt de nødvendige sertifikater som Sjøfartsdirektoratet stiller krav om for denne type virksomhet.

Slik finner du oss

Vi holder til på den idylliske vestsiden av Senja i Troms. Båten vår ligger ved en av bryggene til ferie, konferanse- og aktivitetssenteret Hamn i Senja. Hamn er et perfekt utgangspunkt for en variert og aktiv ferie i naturskjønne omgivelser.

Toppturer på ski har i de siste årene vært en populær aktivitet å kombinere med seiling. Her på Senja ligger toppene på rekke og rad for alle ambisjonsnivåer.

Transport

Om du kommer langveis fra, er det mest vanlig å ankomme Tromsø med fly, og deretter ta Hurtigbåten til Finnsnes som ligger på østsiden av Senja. Fra Finnsnes kan du enten ta bussen til Hamn i Senja, eller bestille transport fra Hamn i Senja den siste etappen.

En annen mulighet er å ta fly til Bardufoss, og derfra en korresponderende buss til Finnsnes. På Bardufoss er det også mulig å leie en bil om du ønsker å gjøre reisen enklest mulig.

Overnatting

Det finnes mange ulike prisklasser og standarder for overnatting på Senja. Det mest naturlige valget for deg som ønsker å delta på en seiltur eller et kurs med oss, er å bo på hotellet Hamn i Senja. Da vil du finne seilbåten vår rett utenfor stuevinduet. For andre overnattingsmuligheter anbefaler vi at du gjør et søk på AirBnB etter ledige rom og leiligheter i det aktuelle tidsrommet.

×
×

Handlekurv