Om Seil Senja

Hvem er Seil Senja?

Seil Senja AS er et lite selskap med stort hjerte for seiling. Til tross for at vi er et lite selskap, har vi på kort tid etablert oss som ledende spesialister på seilkurs i nord. Våre kurssteder er Tromsø, Harstad og Bodø.

Hva gjør vi?

Vi tilbyr seilkurs på alle nivåer, fra nybegynnerkurs til seilkurs for viderekomne og skipperkurs. I samarbeid med Norsk Maritimt Kurssenter, arrangerer vi også egne seilkurs for Internasjonalt båtførersertifikat (ICC) for seilbåt, hvor vi tilbyr praktisk prøve/utsjekk for ICC. I tillegg til seilkurs, arrangerer vi årlige fellesturer i seilbåt.

Seil Senja AS har som mål å fremme turseiling som en miljøvennlig, aktiv og engasjerende hobby og friluftsaktivitet. Vårt firma har vokst frem fra vår egen entusiasme og kjærlighet for friluftsliv og seiling som livsstil, og ikke minst vårt ønske om å dele dette med andre.

Hvorfor velge Seil Senja?

Først og fremst fordi vi spesialiserer oss på seilkurs, fordi vi har ambisjoner om å tilby landets beste kurs og opplevelser i seilbåt, og fordi vi elsker det vi driver med. Under kan du lese om 8 andre gode grunner til å velge oss.

1. Stort læringsutbytte

Våre seilkurs er gjennomarbeidet, helhetlig og pedagogisk organisert. I god tid før oppmøte vil du kunne sette deg inn i seilteorien, ved å ta vårt forberedende kurs i vår digitale læringsportal. Dette nettkurset har du tilgang til i et helt år etter at du har deltatt på seilkurs hos oss.

2. Fra nybegynner til ICC Skipperkurs

Vårt kursforløp tar deg fra helt nybegynner i seiling til å bli en kompetent skipper på egen seilbåt. Som deltager på vårt ICC Skipperkurs, vil du også kunne ta den praktiske prøven for Internasjonalt båtførersertifikat (ICC), som blant annet er nødvendig for å kunne leie seilbåt i mange europeiske land.

3. Godkjent av Sjøfartsdirektoratet

Vi er en kommersiell aktør innen kurs og opplevelser i seilbåt. Derfor stiller norske myndigheter ved Sjøfartsdirektoratet svært strenge krav til vår virksomhet. Seil Senja sine seileinstruktører/skippere og kursbåter er derfor godkjent og sertifisert av Sjøfartsdirektoratet og Telenor Kystradio.

4. Sikkerhet på alvor

Som en del av våre seilkurs og fellesturer, øver vi alltid på situasjoner som kan oppstå om bord i en seilbåt. Vi har så langt aldri opplevd farlige situasjoner eller personskader. Hvis uhellet derimot skulle være ute, er du svært godt forsikret gjennom vår avtale med Pantaenius Yacht Insurance. Som deltager på våre arrangementer kan du derfor være trygg på at din sikkerhet kommer i første rekke.

5. Økonomisk trygghet

Som tilbyder av seilkurs og fellesturer med overnatting, er vi underlagt Pakkereiseloven. Vi er derfor medlem av Reisegarantifondet, og har i den forbindelse satt av et større beløp på en sperret konto – utelukkende for din økonomiske trygghet som deltager på seilkurs og fellesturer med overnatting.

6. Hyggelig og lærerikt

Våre instruktører og skippere har lang erfaring med seiling og er lidenskapelig opptatt av å dele sin kunnskap. De er ikke minst opptatt av at det skal være en avslappet stemning om bord for best mulig læring for alle. Vi legger alltid stor vekt på at det skal være hyggelig, inkluderende og lærerikt på våre seilkurs og fellesturer.

7. Aktiv rolle om bord

På våre seilkurs vil det aldri være flere enn 6 deltagere. Dette gir seileinstruktøren god anledning til å følge opp hver enkelt deltager og undervisningen tilpasses ditt behov. Du som deltager vil derfor alltid ha en aktiv rolle på våre seilkurs.

8. Den fineste naturen

For oss handler seiling ikke minst om gode naturopplevelser, og den samme motivasjonen finner vi igjen hos våre kursdeltagere. Våre seilkurs og fellesturer arrangeres i kanskje Norges vakreste natur: Kysten av Nordland, Troms og Finnmark.

Noen vanlige spørsmål

Neida, men vi anbefaler normal fysisk helse. På en seilbåt, spesielt hvis det blåser litt, kan det være litt hektisk om bord med det som skal gjøres med tau og seil. På fellesturen Senja rundt på 7 dager, går vi sammen opp på fjellet Segla. Denne fjellturen tar ca 4 timer tur-retur i rolig tempo. Altså ingen ekstremtur og oppnåelig for alle med gjennomsnittlig kondisjon og helse.

Det er et stort aldersspenn blant deltagere på våre arrangementer. Det opplever vi som svært berikende, både for det sosiale om bord, og for læringen på våre seilkurs. Som et eksempel var vår yngste deltager i 2023 18 år, og våre eldste i 70-årene. Snittalderen ligger på mellom 35 – 55 år. En ting du i alle fall skal være sikker på: det er aldri for sent å lære å seile!

Neida. Det er faktisk ganske jevnt fordelt mellom single og par som deltar på alle våre seilkurs og turer. Og det er vi glade for. Våre arrangementer gir en unik mulighet til nye bekjentskaper med delt interesse for seiling og friluftsliv. Vi tillater oss å kalle dem for “Den perfekte oppskriften på skikkelig gode minner!”
Seiling passer for de aller fleste i alle aldre som er litt aktive og friluftsinteresserte. De fleste som blir “bitt av basillen” og begynner å seile på egen hånd, har i utgangspunktet et positivt forhold til båt og hav. Vår erfaring er imidlertid også at de som i utgangspunktet har et litt anstrengt forhold til å være på sjøen ofte blir mye tryggere etter et seilkurs. Som med veldig mye annet, handler det jo om å få positive erfaringer og mestringsfølelse, og det skal vi få i massevis!
Nei, akkurat det kan vi dessverre ikke love deg. På våre fellesturer og seilkurs med overnatting må du som deltager være innstilt på å bo litt trangt, og kanskje til og med dele lugar med en person du ikke kjenner så godt. Fordelingen av lugarer og soveplasser gjøres ut i fra deltagernes ønsker og ut i fra hvem som mest naturlig vil dele en lugar.

På våre seilkurs har vi et spesielt fokus på at du skal lære deg å seile, og seilkursene er spesielt utviklet nettopp for dette. På seilkursene seiler vi også i et mer begrenset område, noe som gir oss anledning til å trene på å seile ulike kurser i forhold til vinden, omtrent like mye (kryss, slør og lens).

På våre fellesturer utforsker vi et større område med seilbåten, og stedene som vi besøker er spesielt utvalgt på grunn av sin vakre og spennende natur. På våre fellesturer bestemmer du selv hvor mye du ønsker å lære og bidra i seiling og navigasjon. Noen deltar mest for å “bare” være med på seiltur, mens andre ønsker å få mest mulig praktisk erfaring med turseiling. Vår skipper vil alltid sørge for å tildele oppgaver etter ønsker, interesser og ferdigheter.

For deg som ønsker å lære mest mulig om seiling, men også ønsker seile på en spennende seiltur, kan vi også anbefale vårt populære langhelgkurs for nybegynnere med overnatting (fredag – søndag).

På våre seilkurs og fellesturer benyttes moderne og komfortable turseilbåter i størrelsen 35 – 45 fot (ca 11 – 14 meter). Ofte seiler vi med seilbåten Mio – en Jeanneau Sun Fast 35. I tillegg til å være en komfortabel og trygg båt, er Mio en velseilende, rask og morsom båt å seile.

I våre seilbåter finner du alt av utstyr for å ha det komfortabelt om bord, som blant annet strøm, oppvarming, forbruksvann, toalett, kjøleboks og komfyr.

Alle seilbåtene som benyttes i våre arrangementer er utstyrt med moderne og avansert sikkerhets- og kommunikasjonsutstyr, og de er sikkerhetssertifisert av Telenor Kystradio.

På alle våre seilkurs og fellesturer med overnatting er alle måltider inkludert i prisen. Middag om bord lager vi i felleskap, og den består av ulike retter basert på kjøtt, fisk og vegetar. Skal du delta på helgekurs uten overnatting, anbefaler vi at du smører deg en god matpakke til lunsj, og gjerne tar med noe snacks for å holde energinivået oppe gjennom hele kurset. Kaffe, te, juice o.l, spanderer vi.

Hva sier våre deltagere?

(...) seilkurset har alt en trenger for å bli kjent med seiling og innbyder virkelig til fortsettelse. Takk for et meget inspirerende kurs!
Kursdeltager Thomas
Thomas S.
Kursdeltager

Ta kontakt

Godkjent av Sjøfartsdirektoratet

Vi oppfyller alle formelle krav til drift av vår type virksomhet, fastsatt av Sjøfartsdirektoratet

Sikkerhetssertifikat

Våre kursbåter er inspisert, godkjent og sikkerhetssertifisert av Telenor kystradio

Reisegaranti

Vi er medlem av Reisegarantifondet - en trygghet for deg som kursdeltager
×

Handlekurv