Introduksjon til seiling

Lær om seiling omgitt av nordnorsk natur i særklasse

Oppdatering 15. april 2021

Med stadig færre antall nye smittetilfeller her i landet, nærmer vi oss en etterlengtet gjenåpning av Norge. Våre arrangementer vil kunne gjennomføres som planlagt og første seilkurs har oppstart 29. mai i Tromsø.

I samråd med smittevernoverlege i vårt distrikt har vi utarbeidet en egen smittevernplan. Målet med denne smittevernplanen er at alle våre arrangementer skal være forsvarlige for våre deltakere, med så lav smitterisiko som mulig. Her kan du gjøre deg kjent med smittevernplanen.

I dette introduksjonskurset vil du få en lettfattelig innføring i seiling. Du vil lære det grunnleggende om hvordan seilene og båten virker, og du vil få god tid til å prøve deg på ulike oppgaver om bord under kyndig veiledning av en erfaren seiler.

Vi starter kurset ombord i seilbåten, hvor instruktøren forklarer underveis mens vi går igjennom båten. Deretter tar vi en en prat om sikkerhet om bord, og du vil få en innføring i bruk av utstyret som er nødvendig for en trygg og komfortabel seilas. Etter dette vil instruktøren tegne og forklare teorien rundt de fysiske prinsippene som får oss til å seile, og du vil få prøve utstyret som vi senere skal bruke for å justere seilene og styre båten. Deretter legger vi ut fra kai og heiser seilene.

Dette kurset legges opp slik at du vil få mest mulig tid på sjøen med praktiske øvelser. På våre seilkurs vil det aldri være flere enn 5 deltakere, noe som gir instruktøren god tid til oppfølging av den enkelte.

Dette kurset omfatter:

  • Felles gjennomgang av seilbåten
  • Bruk av sikkerhets- og radiokommunikasjonsutstyr
  • Teori om hvordan seilene og båten fungerer
  • Læring av noen begreper
  • Hvordan ta opp og ned seilene
  • Hvordan justere vinkelen på seilene (trimming)
  • Forklaring av de ulike oppgavene og rollene om bord i en seilbåt
  • Seiling på ulike vindretninger
  • Praktisk øvelse på sjøen

Seilbåten som benyttes til dette kurset er en moderne, velseilende og komfortabel såkalt performance cruiser. Her kan du lese mer om seilbåten Mio.

Har du spørsmål om dette seilkurset? – Ta kontakt med Seil Senja på telefon 977 40 383 eller e-post post@seilsenja.no.

Ønsker du et grundigere teoretisk og praktisk kurs om seiling, navigasjon og båthåndtering, anbefaler vi at du ser nærmere på vårt todagers-kurs Seilkurs for begynnere. Er du mest interessert i den nord-norske naturopplevelsen til havs, se gjerne nærmere på seilturene Seiltur på yttersida og Seiltur til Andenes.

×

Handlekurv