Introduksjon til seiling

Lær om seiling omgitt av nordnorsk natur i særklasse

Myndighetene har nå begynt å lette på de strenge tiltakene i forbindelse med korona-pandemien. Slik det ser ut nå ligger det an til at Norge sakte vil gjenåpnes i tiden som kommer. Våre seilkurs og turer for juni og juli er derfor nå tilgjengelig for bestilling. Seil Senja følger imidlertid nøye med på situasjonen og eventuelle nye reiseråd fra myndighetene. For å gjøre bestillingen mer smidig for deg, har vi inntil videre fjernet kravet om depositum ved bestilling. Du betaler kun ved oppmøte. I tillegg har vi utvidet avbestilingsfristen til å gjelde inntil 7 dager før oppmøte (tidligere 14 dager), så du kan planlegge å være med på seilaktiviteter allerede nå.

I dette introduksjonskurset vil du få en lettfattelig innføring i seiling. Du vil lære det grunnleggende om hvordan seilene og båten virker, og du vil få god tid til å prøve deg på ulike oppgaver om bord under kyndig veiledning av en erfaren seiler.

Vi starter kurset ombord i seilbåten, hvor instruktøren forklarer underveis mens vi går igjennom båten. Deretter tar vi en en prat om sikkerhet om bord, og du vil få en innføring i bruk av utstyret som er nødvendig for en trygg og komfortabel seilas. Etter dette vil instruktøren tegne og forklare teorien rundt de fysiske prinsippene som får oss til å seile, og du vil få prøve utstyret som vi senere skal bruke for å justere seilene og styre båten. Deretter legger vi ut fra kai og heiser seilene.

Dette kurset legges opp slik at du vil få mest mulig tid på sjøen med praktiske øvelser. På våre seilkurs vil det aldri være flere enn 5 deltakere, noe som gir instruktøren god tid til oppfølging av den enkelte.

Dette kurset omfatter:

  • Felles gjennomgang av seilbåten
  • Bruk av sikkerhets- og radiokommunikasjonsutstyr
  • Teori om hvordan seilene og båten fungerer
  • Læring av noen begreper
  • Hvordan ta opp og ned seilene
  • Hvordan justere vinkelen på seilene (trimming)
  • Forklaring av de ulike oppgavene og rollene om bord i en seilbåt
  • Seiling på ulike vindretninger
  • Praktisk øvelse på sjøen

Seilbåten som benyttes til dette kurset er en moderne, velseilende og komfortabel såkalt performance cruiser. Her kan du lese mer om seilbåten Mio.

Har du spørsmål om dette seilkurset? – Ta kontakt med Seil Senja på telefon 977 40 383 eller e-post post@seilsenja.no.

Ønsker du et grundigere teoretisk og praktisk kurs om seiling, navigasjon og båthåndtering, anbefaler vi at du ser nærmere på vårt todagers-kurs Seilkurs for begynnere. Er du mest interessert i den nord-norske naturopplevelsen til havs, se gjerne nærmere på seilturene Seiltur på yttersida og Seiltur til Andenes.

×

Handlekurv