Seilkurs for begynnere

Finnsnes, 25.09.21 - 26.09.21

 • 4 ledige plasser
 • Helg
 • kr 4.490,00

Lær deg å seile på en helg – velkommen til seilkurs på Finnsnes!

I løpet av to hele dager får du lære det grunnleggende om seiling, navigasjon og båthåndtering.

Seilkurset starter kl. 10.00 på lørdag og søndag. Vi holder på til ca. kl. 17.30 begge dagene.

Velkommen til en spennende og lærerik helg på sjøen!

Kursdetaljer

 • Dato: 25.09.21 - 26.09.21
 • Tid: 10.00 - 17.30
 • Oppmøtested: Bernhard Lunds vei 5, Finnsnes
 • Varighet: 15 timer
 • Krav til forkunnskaper: Ingen
 • Antall deltakere: 4
 • Nedre aldersgrense: 14 år
 • Språk: Norsk
 • Pris: kr 4.490,00 /pers
Programmet dag for dag

Dag 1 - LørdagVelkommen om bord!

Vi møtes ved Finnsnes kai lørdag 25. september kl. 10.00. Båten vår ligger ved flytebryggen rett ved hurtigbåtkaia/Intersport. Se etter seilbåten med Seil Senja-flagget.

Tiden frem til lunsj bruker vi på å gjøre oss kjent med seilbåten og utstyret. Vi tar også en prat om sikkerhet, og vi skal lære oss litt om seilteori og noen sjøveisregler. Etter lunsj ca. kl. 13 er vi klare til å kaste loss.

Når vi har kommet oss på sjøen skal vi trene på en “mann over bord”-situasjon. Neida, ingen trenger å bade her! Etter dette er vi klare til dagens praktiske seileøvelser.

Resten av tiden denne dagen skal vi øve på å seile på ulike vindvinkler (kryss, slør og lens) og å justere vinkelen på seilene riktig i forhold til vinden (trimme skjøter). Vi skal også øve på å svinge båten, slik at vinden kommer inn fra motsatt side (slag og jibb).

Hver enkelt deltaker vil få tilbakemeldinger og instrukser underveis, og vi bytter på plassene slik at alle skal få øve seg like mye på de ulike oppgavene om bord.

Ca. kl. 17 setter vi kursen tilbake til Finnsnes kai.


Dag 2 - Søndag

Etter en god natts søvn møtes vi kl. 10 ved seilbåten.

Vi starter denne dagen med en prat om mer avanserte måter å justere seilene på (seiltrim), og hvordan vi kan redusere størrelsen på seilene for kontrollert seiling i mye vind (reving). Vi kaster loss ca kl. 11.30 og gjør oss klare for dagens øvelser på sjøen.

Store deler av denne dagen bruker vi til praktiske seileøvelser på sjøen under veiledning.

Vi finner oss en passende ankringsplass og tar lunsj ca. kl. 13. Etter en matbit i fred og ro tar vi kursets siste teoriøkt. Vi tar en prat om manøvrering i havn, fortøyning og oppankring, og vi lærer om håndtering av seil og tau.

Etter nye øvelser på sjøen frem til ca. kl. 16 setter vi kursen tilbake mot Finnsnes. Nå gjør vi oss klare for helgens siste øvelse, som er å legge båten til kai.

Påmelding og betaling

Etter påmelding til seilkurset vil du motta en faktura på et depositum. Dette depositumet tilsvarer 20% av den totale kursavgiften. Betaling av denne fakturaen sikrer din(e) plass(er) på seilkurset. Restbeløpet kan du betale senere når du selv ønsker, men senest inntil 30 dager før kurset starter.

Været og andre forhold

Av hensyn til været og andre uforutsette forhold kan programmet for dette seilkurset avvike noe fra beskrivelsen. Se også våre generelle vilkår og betingelser for bestilling av seilkurs og seilturer.

Pakkeliste for seilkurs

Påmelding

Deltaker 1

Kontaktinformasjon

Jeg godkjenner Seil Senja sine vilkår og betingelser for bestilling av seilkurs *


×

Handlekurv