Seilkurs for begynnere

Harstad, 15.06.21 - 17.06.21

 • 4 ledige plasser
 • Midtuke
 • kr 4.190,00

Bylivet er best på sjøen – velkommen til seilkurs i Harstad!

I løpet av tre lyse sommerkvelder får du lære det grunnleggende om seiling, navigasjon og båthåndtering.

Dette seilkurset foregår på kveldstid tirsdag, onsdag og torsdag. Vi møtes kl. 17.00 og avslutter ca. kl. 22.00 alle tre dagene.

Kursdetaljer

 • Dato: 15.06.21 - 17.06.21
 • Tid: 17.00 - 22.00
 • Oppmøtested: Sjøgata 8 (ved gjestebryggen), Harstad
 • Varighet: 15 timer
 • Krav til forkunnskaper: Ingen
 • Antall deltakere: 4
 • Nedre aldersgrense: 14 år
 • Språk: Norsk
 • Pris: kr 4.190,00 /pers
Programmet dag for dag

Dag 1 - TirsdagVelkommen om bord!

Vi møtes i Harstad gjestehavn tirsdag 15. juni kl. 17.00. Båten vår ligger ved flytebryggen ved Kaikanten Mat og Catering. Se etter seilbåten med Seil Senja-flagget.

Denne første ettermiddagen og kvelden starter vi med å gjøre oss kjent med seilbåten og utstyret. Vi tar også en prat om sikkerhet, og vi skal lære oss litt om seilteori og noen sjøveisregler. Vi kaster loss ca. kl. 20.30.

Når vi har kommet oss på sjøen skal vi trene på en “mann over bord”-situasjon. Neida, ingen trenger å bade her! Etter denne øvelsen heiser vi seilene og praktiserer teorien, før vi etter ca. 1-2 timer returnerer til havnen.


Dag 2 - Onsdag

Denne kvelden skal vi øve på å seile på ulike vindvinkler (kryss, slør og lens) og å justere vinkelen på seilene riktig i forhold til vinden (trimme skjøter). Vi skal også øve på å svinge båten, slik at vinden kommer inn fra motsatt side (slag og jibb).

Hver enkelt deltaker vil få tilbakemeldinger og instrukser underveis, og vi bytter på plassene slik at alle skal få øve seg like mye på de ulike oppgavene om bord.


Dag 3 - Torsdag

Vi starter kurskvelden med en prat om mer avanserte måter å justere seilene på (seiltrimming), og hvordan vi kan redusere størrelsen på seilene for kontrollert seiling i mye vind (reving). Vi ser også litt på teorien for manøvrering i havn, fortøyning og oppankring, og vi lærer om håndtering av seil og tau.

Etter dette kaster vi loss og heiser seilene for kveldens øvelser på sjøen.

Mot slutten av kvelden setter vi kursen tilbake mot Harstad for kursets siste øvelse, som er manøvrering i havn og å legge til kai.

Påmelding og betaling

Etter påmelding til seilkurset vil du motta en faktura på et depositum. Dette depositumet tilsvarer 20% av den totale kursavgiften. Betaling av denne fakturaen sikrer din(e) plass(er) på seilkurset. Restbeløpet kan du betale senere når du selv ønsker, men senest inntil 30 dager før kurset starter.

Været og andre forhold

Av hensyn til været og andre uforutsette forhold kan programmet for dette seilkurset avvike noe fra beskrivelsen. Se også våre generelle vilkår og betingelser for bestilling av seilkurs og seilturer.

Pakkeliste for seilkurs

Påmelding

Deltaker 1

Kontaktinformasjon

Jeg godkjenner Seil Senja sine vilkår og betingelser for bestilling av seilkurs *


×

Handlekurv